Zde může být vaše reklama.

Policisté zasahovali Řídil pod vlivem, v zákazu řízení a bez technické

Řídil pod vlivem, v zákazu řízení a bez technické

foto: pcr.cz

19. 04. 2022 - 17:40

I přes velikonoční svátky museli policisté na Olomoucku řešit několik nepřístojností nebo nehod. Jeden z řidičů dokonce vyrazil na cestu pod vlivem alkoholu, bez řidičáku a s autem bez technické.

V neděli 17. dubna krátce po půl deváté večer zastavili policisté v centru Olomouce osobní motorové vozidlo zn. Opel. Provedenou kontrolou zjistili, že za volantem sedí 46letý muž, kterému v říjnu minulého roku uložil Magistrát města Olomouce zákaz řízení všech motorových vozidel, až do dubna 2023. Řidič se mimo jiné podrobil odborné dechové zkoušce, při které nadýchal okolo 2, 5 promile. Policisté navíc zjistili, že vozidlo nemá již druhým rokem platnou technickou kontrolu. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až dvouletý pobyt za mřížemi.

Ve čtvrtek 14. dubna o půl druhé odpoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě v obci Daskabát. Podle prvotních informací měl 19letý řidič osobního automobilu BMW jedoucí směrem k obci Přáslavice nejprve narazit do dopravního značení, konkrétně směrové desky se šipkou doleva a poté do kovového kontejneru ukotveného na nákladním motorovém vozidle Man. V okamžiku kolize stál v kontejneru 62letý muž, který vlivem nárazu vypadl na vozovku. Při pádu si způsobil zranění, se kterým byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Nikdo další zranění neutrpěl. Alkohol za volantem vyloučila u mladého řidiče provedená dechová zkouška. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes půl milionu korun. Celým případem se policisté i nadále zabývají.

Další články