Zde může být vaše reklama.

Přerovský bombový útok na redaktorku stále není objasněn

Přerovský bombový útok na redaktorku stále není objasněn

02. 05. 2019 - 06:00

V listopadu loňského roku byl v Přerově spáchán bombový útok na redaktorku regionálních novin, policie ani po půl roce pachatele nedopadla. Alespoň ale nyní slovy své mluvčí připustila, že šlo o útok na novináře.

„Policie ČR pracuje na případu, který se stal na konci listopadu 2018, když před domem redaktorky regionálních novin explodovala výbušnina. V současně době stále probíhá šetření v této věci. Policie pracuje s mnoha vyšetřovacími verzemi a jednotlivé verze důkladně prověřuje. Z dosud provedeného prověřování případu však nelze žádnou z těchto verzí potvrdit ani vyvrátit. Z toho vyplývá i nejasnost motivu pachatele, a zda byl útok veden konkrétně na obyvatele zasaženého domu. Vzhledem k tomu, že prověřování této věci stále probíhá, nebude policie zveřejňovat bližší informace. Jakmile to bude možné, budeme veřejnost informovat,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová pro zpravodajský server Epocha Times.

Co se v Přerově stalo?

V noci z pondělí 26. listopadu na úterý 27. listopadu byl v Přerově  proveden bombový útok na redaktorku regionálních novin. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, byla odpálena tzv. trubková bomba. Policie uvalila na případ přísné embargo. Samotná redaktorka se zatím k útoku nevyjadřuje. "V tuto chvíli mám zakázáno poskytovat jakékoli informace," uvedla krátce po útoku pro Hanácký Večerník. Podle našich zjištění došlo k zásahu bytu, ve kterém redaktorka bydlí. Celá ulice byla policií zablokovaná, na místě byl uskutečněn nález spousty šroubů, co proletěly oknem. Jejich nález ukazuje pravděpodobně právě na trubkovou bombu. Při útoku byl poškozen plynový rozvaděč, použitá bomba údajně měla být položena na něj.

 

Další články