Fashion Glam Olomouc

Auta musí parkovat jinde Přerov: V úterý začne oprava silnice na Kopaninách

Přerov: V úterý začne oprava silnice na Kopaninách
V těchto místech u tribuny mohou řidiči parkovat svá auta - a to po celou dobu uzavírky.

foto: www.prerov.eu

08. 04. 2020 - 13:33

V úterý začne oprava silnice u krytého bazénu v Přerově, který potrvá do pondělí 4. května. Celý úsek od školy na Velké Dlážce až po křižovatku Za Mlýnem čeká rekonstrukce. Kromě víkendu 25.-26. dubna bude silnice částečně průjezdná. Parkovat tady ale nepůjde.

Komunikace bude vyfrézovaná a následně bude položen nový asfaltový koberec. „Komunikace bude částečně průjezdná, výjimkou se stane sobota 25. a neděle 26. dubna, kdy vozovku po etapách úplně uzavřeme, neboť je v plánu pokládka živičné směsi - vždy to ale bude uděláno tak, aby se lidé dostali ke svým domům,“ zmínil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Během tohoto víkendu tudy nebudou jezdit ani autobusy. O změně trasy budou cestující informováni na zastávkách. 

V průběhu opravy na silnici nebude možná ani parkovat. „Řidiči mohou využít například otevřeného prostoru u tribuny naproti bazénu, který jsme pro tyto účely připravili,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Vloni město Přerov na Velké Dlážce – u bazénu a naproti – zřídilo dvě nové autobusové zastávky, následovat mělo frézování a asfaltování vozovky silnice „Kopaniny“ v celé její délce, ale k těmto pracím nakonec nedošlo, neboť ve vedlejší ulici Za Mlýnem prováděly Vodovody a kanalizace rekonstrukci, tudíž nemohly být uzavřeny dvě páteřní komunikace. Silnice Za Mlýnem ale také stále čeká na opravu v režii společnosti VaK. „Dělníci se do finální úpravy vozovky pustí ve dnech 11. až 19. května, asfalt se tam bude pokládat ve dvou posledních dnech uzavírky – tedy 18. a 19. května, takže řidiči se sem nedostanou. V té době už bude Velká Dlážka volná, takže by to neměl být problém,“ informoval náměstek Zácha.

Další články