Zde může být vaše reklama.

Záhony cibulovin přivítaly v Olomouci jaro

Záhony cibulovin přivítaly v Olomouci jaro

foto: Petr Pelíšek

13. 04. 2021 - 08:41

Ještě včera odpoledne jste při procházce olomouckými parky mohli potkat rozkvetlé záhony cibulovin. S příchodem dnešního studeného a deštivého počasí už to tak jednoduché nebude. I tak ale do Olomouce alespoň na pár dnů dorazilo barevné jaro.

Kolemjdoucí tak mohlo v minulých dnech překvapit například jaro v Hodolanské ulici, kde rozkvetla výsadba bílých krokusů a červených tulipánů. Před několik dny k tomu přibyla i různobarevná výsadba krokusů a tulipánů v ASO parku poblíž historického centra. 

„O tom, jak bude vypadat jaro v Olomouci, musí zahradníci přemýšlet už na podzim, kdy cibuloviny potřebují do země. O výběr lokalit a letošní barvy jara se postaral odbor městské zeleně magistrátu společně se zahradníky z Výstaviště Flora. Pestrobarevné jarní kytky tak budou díky jejich práci lidé nacházet nejen v tradičních, ale i nových lokalitách města,“ objasnil náměstek primátora pro oblast městské zeleně Otakar Bačák.

Další cibuloviny teď čekají na to, až se vrátí teplejší počasí.

Příval jarních barev díky tomu čeká na Olomoučany v parcích a hned několika ulicích. Kromě Hodolanské vykvete i třída Svobody. Zdobit ji budou bílo-žluté narcisy a oranžové tulipány. A to až do záhonů na náměstí Národních hrdinů. Rozkvete také záhon v Legionářské ulici u Foerstrovy.

Kvést začne také záhon v Rudolfově aleji. Část u Polské ulici v nedávné době obnovili zahradníci z Výstaviště Flora. Ve Smetanových sadech vykvete také Holandská zahrada, kde jsou nově i tulipány v několika barvách. A konečně vykecte i nová výsadba u zvoničky v Bezručových sadech.

„Věřím, že tradiční i nové lokality s cibulovinami potěší všechny, ať už kolem pestrobarevných záhonů prochází při svých cestách do práce nebo při klidnějších procházkách o víkendech. Tak si je společně všichni užívejme,“ uzavírá náměstek primátora Otakar Bačák.

Další články