Zde může být vaše reklama.

VEZL DROGY Divoká honička skončila bouračkou a zatčením

Divoká honička skončila bouračkou a zatčením

foto: pixabay.com

05. 08. 2024 - 22:15

Olomouc – Vypadalo to na klidnou službu. Policejní hlídka v pátek vpodvečer rutinně kontrolovala tradičně přeplněnou Chválkovickou ve směru na Šternberk a občas zastavila některé z projíždějících aut k běžné kontrole. Vše běželo jako po drátkách až do půl šesté, kdy začalo nečekané drama. Na výzvu k zastavení tentokrát zareagoval řidič mercedesu sešlápnutím plynu na podlahu a nečekaným manévrem. Po necelých pěti minutách skončila následná honička bouračkou a zatčením řidiče. Jak se ukázalo, neměl vůbec čisté svědomí.

 Jakmile se hlídka pokusila auto zastavit, řidič prudce zrychlil a začal před policejním vozem ujíždět. Hlídka vozidlo pronásledovala přes obec Týneček až do Hlušovic, kde řidič jízdu na mokré vozovce nezvládl. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, narazil do kovových svodidel a následně přejel do protisměru, kde narazil do betonového podjezdu pod železnicí,“ popsala událost krajská policejní mluvčí Iva Skoupilová.

Řidič se i přesto snažil policistům uprchnout. Přes sedadlo spolujezdce se dostal z vozidla ven a utíkal z místa nehody pryč. Muži zákona však výtečníka dostihli a zpacifikovali. Řidiči vyšel výborně test na alkohol, test na drogy ale odmítl. Proč asi, když u něj kriminalisté záhy objevili dva gramy pervitinu. To ale zdaleka nebyl jediný důvod, proč se chtěl osmadvacetiletý šofér vyhnout silniční kontrole. Online databáze vydala policistům sladké tajemství – mladý muž je od dovršení plnoletosti tak zaneprázdněn, že si vůbec nestačil, zřejmě kvůli dealerství drog, udělat řidičák.

Smutné na tomto případu je, že za nezatavení vozidla na policejní výzvu, riskantní jízdu, kdy ve vysoké rychlosti ohrožoval na frekventovaných ulicích na životě řidiče i chodce, bouračku, útěk z místa nehody, držení drog, šoférování bez řidičáku a propálení podmínky za zákaz řízení hrozí muži nanejvýš dva roky za mřížemi.

 

Další články