Zde může být vaše reklama.

Překvapivá ztráta Volejbalistky VK UP Olomouc prohrály v Prostějově

Volejbalistky VK UP Olomouc prohrály v Prostějově

foto: Petr Pelíšek

28. 09. 2019 - 23:44

Už ve 2. kole nového extraligového ročníku došlo k repríze finále toho předchozího. Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc se představily na palubovce Prostějova a v utkání se zrodilo velké překvapení. Úřadující mistr podlehl omlazenému domácímu celku nečekaně hladce 0:3.

Duel dvou nesmiřitelných rivalů z posledních let Prostějova a Olomouce sice začal podle papírových předpokladů, když hostující vysokoškolačky rychle vedly 10:3 a 13:6, jenže potom šampionky z minulé sezony nedovedly zkrotit servisy domácí Nové a rázem bylo vyrovnáno (14:14). Prostějov potom šel dokonce do mírného vedení, a když dokázal odskočit ze stavu 19:18 na 23:19, bylo rozhodnuto - 25:20.

Náhle sebevědomé Prostějovanky si pohodu přenesly i do úvodu druhé sady (4:0, 11:7) a až do stavu 20:15 na své palubovce vládly. Univerzita pak sice dokázala snížit na rozdíl jediného bodu (20:19), dalších pět výměn však patřilo protivníkovi, jenž po výhře 25:19 vedl už 2:0.

A překvapením nebyl konec. Než se Olomoučanky po výměně stran rozkoukaly, prohrávaly ve třetím dějství 4:8 a 6:14. Obrat už se nekonal, Univerzita Palackého uhrála v této části střetnutí pouhých čtrnáct výměn a až nečekaně brzy okusila v nové sezoně hořkost porážky.

„Podle mě rozhodl první set, který jsme měli výborně rozehraný a nedůsledným útokem jej pak ztratili. Následně jsme se celý zápas hledali, neplnili taktické povinnosti. Vůbec nám nefungovala obrana v poli ani útok, prostě jsme zahráli špatně. A doplatili na příliš profesorský přístup. Musíme dál pracovat a s pokorou jít do příštích utkání,“ hledí už do budoucna kouč Olomouce Petr Zapletal.

„Na úvod sezony to byl z naší strany hodně povedený zápas. Šli jsme do něj s velkým nasazením a dokázali překonat horší úvod s řadou nevynucených chyb, taktických i zbytečných. Potom se holkám začalo dařit, daly do hry pozitivní emoce i maximální bojovnost a využily toho, že soupeř viditelně nebyl ve formě. Celý mančaft šel skvěle za cenným vítězstvím, které však nesmíme přeceňovat,“ mírní optimismus šéf prostějovské lavičky Ľubomír Petráš.

Další derby sehrají vysokoškolačky hned příští čtvrtek 3. října, kdy doma od 17 hodin přivítají tým Sokola Šternberk.

VK Prostějov - VK UP Olomouc 3:0 (20, 19, 14)

Rozhodčí: Kovář, Spáčil. Čas: 73 minut. Diváků: 350.

Prostějov: Nová, Kozmík Tomášeková, Kopáčová, Fričová, Stümpelová, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídala: Weidenthalerová.
Olomouc: Kazačenková, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská, Kubínová, libera Stavinohová, Kulová. Střídaly: Ambrožová, Strušková, Dudová.

Další články