Lanýžové degustační menu

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka porazily KP Brno

Volejbalistky VK Šantovka porazily  KP Brno

foto: volejbalolomouc.cz

09. 10. 2024 - 07:10

Druhý zápas v extralize čekal na volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP. Po venkovní výhře ve Šternberku hostily doma v dohrávce 2. extraligového kola VK Královo Pole.  Olomouc představila v utkání novou posilu, brazilskou smečařku Perreira Heloiza. Hanačky vyhrály rychle první set, ale Brno ve druhém srovnalo. Olomouc pak zabrala, vyhrála další dva sety a celý zápas 3:1.

Zápas začal v režii domácích. Olomouc vedla při podání Josefíny Smolkové 4:1. Brno při servisu Dreisigové srovnalo a otočilo skóre na 5:4. Brazilský dvojblok Heloiza - Gerotto zastavil Salimovou a bylo to 6:6. Posila z Brazílie Heloiza Perreira pak podávala a Olomouc vedla 12:6. Trenér hostí Nezhoda si vzal time-out. Hanačky, ale ještě navýšili na setbol 24:9. Brno první setbol odvrátilo. Josefína Smolková ukončila smečí set a ten skončil 25:10.

Na začátku druhého setu se při podání reprezentační nahrávačky Pelikánové dostalo Královo Pole do vedení 3:0. A drželo ho celou sadu, za stavu 8:15 si bral oddechový čas kouč Olomouce Drešl. Brno však díky dobrému servisu a obraně drželo vedení 18:11. Krpole se dostalo k setbolu a vyhrálo se 25:16.

Do třetího setu vstoupila lépe Šantovka, když vedla 6:3. Při podání Brazilky Gerottové pak zvýšila Olomouc vedení na 13:8 a byl tu time-out Brna. Hosté snížili, ale Univerzita opět po nahrávkách kapitánky Simony Bajusz dokázala Josefínou Smolkovou, Frankevychovou a Heloizou zakončovat útoky přes brněnské bloky. Josefína Smolková pak esem bodovala na 22:13. VK UP Šantovka Olomouc UP vyhrál třetí set 25:17.

Ve čtvrtém části hry byl vývoj skóre od začátku vyrovnaný. Hosté vedli 9:7. Olomoucký útok držela v tu dobu Josefína Smolková, juniorská reprezentankta dokázala přelstít brněnské bloky a bylo to 10:10. Trenér Drešl vystřídal posilu z Brazílie a střídající Michaela Smolková přispěla výbornou obranou na síti k vedení domácích 13:12. Olomoucké bloky držely brněnský útok, další bod získala Frankevychová, vyhlášená nejlepší hráčkou zápasu. Hanačky se dostaly do vedení 18:15. A vedení už domácí tým udržel, vyhrál čtvrtý set 25:19 a celý zápas 3:1.

„Po jasném prvním setu, kdy jsme soupeři nedali šanci v žádné herní činnost, přišel v tom druhém zkrat. Ač jsme na to apelovali, tak se nám to stalo stejně jako v prvním kole ve Šternberku. Další set jsme se zvedli, ve čtvrtém setu to bylo dlouho vyrovnané, KP nás hodně potrápilo. Sezóna bude hodně vyrovnaná, bude se bojovat o každý bod. Heloiza Pereira zahrála dobře, musí si zvyknout na nový typ míčů, s galou nehrála nikdy, na nahrávačku, na halu, bude to jen lepší a lepší,“ řekl Patrik Minda (asistent trenéra VK Šantovka Olomouc UP-

V dalším zápase hraje VK Šantovka Olomouc UP v sobotu 12. října od 16.00 na palubovce VK Dukla Liberec.

VK Šantovka Olomouc UP – VK Královo Pole 3:1 (10, -16, 17, 19)

Rozhodčí: Peloušek, Trumpeš. Čas: 103. min. Diváků: 340.

VK Šantovka Olomouc UP: Bajusz, J. Smolková, Nowaková, Heloiza, Frankevychová, Gerottová,  libero: Chaloupková. Střídaly: Nečasová, Burianová, M. Smolková, Vyjídáková.
VK Královo Pole: Salimová, Krupová, Dreisigová, Prchalová, Valentová, Pelikánová, libero: Šmardová.  Střídaly: Veselá, Weidenthalerová, Chlupová, Beranová, Jehlářová, Zapletalová.

Další články