Zde může být vaše reklama.

ITS Cup přivítá v Olomouci české hvězdy včetně Plíškové

ITS Cup přivítá v Olomouci české hvězdy včetně Plíškové

10. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Světový ženský tenis se znovu po roce valí do Olomouce. Na turnaji ITS CUPu 2017, který se koná 15. – 23.7. 2017, se v hlavní soutěži představí nejméně 8 Češek a celkem tři hráčky elitní stovky. Turnaj letos navýšil dotaci na 80 000 USD a očekává velký divácký zájem.

videoprojektory web

Na samém vrcholku startovní listiny figuruje jméno Kristýna Plíšková. Pětadvacetiletá rodačka původem z Loun a 44. žena světového tenisového žebříčku se pokusí v Olomouci dostát role největší hvězdy a aspirantky na zisk titulu z pozice první nasazené. Druhou v pořadí bude 71. hráčka WTA Číňanka Saisai Zheng, první trojku nasazených pak uzavírá vycházející hvězda českého i světového tenisu, talentovaná Markéta Vondroušová, která prožívá životní sezónu (WTA 77).

V hlavní soutěží se představí také pětinásobná fedcupová vítězka a držitelka dvou medailí z Olympiády a stejného počtu grandslamových titulů ze čtyřhry Lucie Hradecká (WTA 155), nebo další z českých lvic Denisa Allertová (WTA 105). Nejvýše postavenou Slovenkou v turnaji bude Anna Karolína Schmiedlová (185 WTA). V hlavní soutěži nebudou chybět ani zástupkyně Nizozemska, Francie, Španělska, Ruska, Slovinska, USA, Itálie, Argentiny a mnoha dalších zemí.

„Hráčky jako Plíšková, Hradecká, nebo Vondroušová jsou velké hvězdy nejen u nás, ale i v širokém tenisovém světě. Možnost vidět tyto profesionálky v akci se Vám nenaskytne každý den. Je nám tedy nesmírným potěšením, že v letošním roce můžeme diváky pozvat na turnaj, který má na místní poměry opravdu ojedinělé obsazení,“ uvedl ředitel turnaje a bývalý světový hráč, Libor Němeček.

Organizátoři zvedli oproti minulému ročníku dotaci na bezmála dva miliony korun. Nachystali také bohatý doprovodný turnaj zahrnující autogramiádu hráček, tiskovou konferenci s přístupem pro média i veřejnost, dětský den, přímé přenosy a online reporty z turnaje a mnoho dalších.

„Každý rok se snažíme přinést atraktivní podívanou pro všechny fanoušky světového tenisu a současně se od rok od roku překonávat a posouvat turnaj dál a dál. Je nám ohromnou ctí, že se nám tento cíl podařilo naplnit letos již po deváté v řadě. Hnacím motorem je nám právě široká veřejnost, pro kterou turnaj každý rok připravujeme a nabízíme tak náhled na krásu tohoto sportu.“  Shrnuje situaci okolo ITS CUPu manažerka tenisové sekce OMEGA centra sportu a zdraví Jana Sovová. 

-age-

Další články