Zde může být vaše reklama.

Interliga žen Házenkářky DHK Zora na závěr sezóny zvítězily

Házenkářky DHK Zora na závěr sezóny zvítězily

foto: Petr Pelíšek

14. 05. 2024 - 06:53

Vítězně se loučily se soutěžním ročníkem házenkářky DHK Zora Olomouc Doma porazily v moravském derby Zlín, celkově tak obsadily pátou příčku.

Zora měla dobrý vstup do zápasu, ale ve 21. minutě se dostal Zlín do dvoubrankového vedení 12:10. A náskok dokázal držet poměrně dlouho. Utkání se začalo lámat ve 40, minutě, kdy si Zora vzala vedení zpět. Vedla o čtyři branky a zdálo se, že má vývoj pod kontrolou. Jenomže v 54. minutě bylo znovu vyrovnáno. Utkání pak rozhodla branka Terezy Vasiljevy osm sekund před koncem zápasu.

„Chtěla bych strašně něco říct, ale není to dovolené. To, co se v tomto zápase dělo, to jsem ještě neviděla a úplně nemyslím svoje hráčky. Dnes klobouk dolů před nimi. Byli jsme ve výrazně okleštěné sestavě, bylo to o tom, aby chtěl hrát a poprat se o výhru. Snažili jsme se to do nich dostat a nakonec se to povedlo. Nakonec se snad projevilo trošku i spravedlnost, protože to, co se v tomto zápase dělo, to byl masakr,“ řekla Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – Handball Club Zlín 32:31 (14:16)

Nejvíce branek: Daňková 6, K. Kubálková 6, A. Kubálková 5 – Poznarová 13, Polomíková 6, Šimková 4. Rozhodčí: Petr Kremláček - Filip Procházka. Sedmimetrové hody: 2/1 – 6/6. Vyloučení: 3:4. Diváci: 120.

Další články