Zde může být vaše reklama.

Konečně doma zabrali Mora porazila Třinec, Knotek dal dva góly

Mora porazila Třinec, Knotek dal dva góly

foto: Petr Pelíšek

29. 11. 2019 - 20:24

Hokejisté HC Olomouc hráli ve 23. kole doma proti Třinci. V duelu s úřadujícími mistry se jim povedlo zdolat. Mora po první třetině prohrával, ale v dalších dvou už se prosadila střelecky jenom ona. A po dvou měsících a osmi zápasech zase doma vyhrála.

Olomouc zlomila bídu na domácím kluzišti, své fanoušky tam potěšila triumfem po dlouhých osmi zápasech a víc než dvou měsících. Pomohla jí vlastní trefa Ocelářů, kterou připsali Janu Knotkovi, který následně přidal i pojistku a slavil první góly v sezoně. Třinec se trápí, prohrál potřetí za sebou a odmítl se vrátit na druhé místo.

„Myslím, že jsme si výhru zasloužili bojovností. Po domácích porážkách jde sebevědomí hráčů dolů. Říkali jsme si, že to můžeme obrátit jen obětavostí. Právě díky bojovnosti, obětavosti se přiklonilo štěstí na naši stranu. Jsme rádi, že jsme po černé sérii doma konečně udělali tři body. Pomohli nám i fanoušci," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Klimek), 28. Knotek, 60. Knotek  – 8. Hrehorčák (Kundrátek, Gernát). Rozhodčí: Lacina, Kika – Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3737

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Valenta – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Knotek, Tomeček – Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Třinec: Kváča – Gernát, Kundrátek, Doudera, Krajíček, Galvinš, Musil, Zahradníček – Stránský, Vrána, Chmielewski – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký, Stuchlík, Hrňa – Adamský, Hladonik, Kofroň.

Další články