Zde může být vaše reklama.

Hrál 150. zápas Houska: To bychom měli zvládnout

Houska: To bychom měli zvládnout

foto: Petr Pelíšek

05. 12. 2020 - 18:43

Záložník SK Sigma Olomouc David Houska (1993) oslavil svůj 150. start v první lize vstřelenou branku. Proti Příbrami doma proměnil pokutový kop, Hanáci pak dlouho vedli, ale nakonec o výhru přišli. „Ztratili jsme dva zápasy, což je samozřejmě špatné. Ale aby nás to nějak poznamenalo, k tomu není důvod. Ty dvě remízy nás štvou neskutečně, ale nemyslím si, že by nás to mělo nějak rozhodit, abychom se balí další zápasů. To nepřichází v úvahu,“ řekl Houska.

Jak moc je velké zklamání, zase jste ztratili vedení.
Jsme zklamaní. Jedna věc je to, že jsme měli zápas dobře rozehraný. V prvním poločase, myslím si, jsme byli jednoznačně lepší. Ve druhém začala Příbram hrát, vytvořila si nějaké gólovky. A my jsme podruhé v řadě nebyli schopni takový zápas dohrát do vítězného konce.

Proč se to tak stalo? Měli jste strach o výhru?
Strach, to úplně nevím. Měli jsme problém udržet balon, ztráceli jsme jednoduché míče. Na druhou stranu Příbram už pak neměla co ztratit. Zkusili hrát, hráli dobře a vyrovnali. Takže je to zklamání.

Jak se stane takto přijít podruhé za sebou zápas v závěru?
Myslím, že bychom měli být schopni tohle zvládnout. S Pardubicemi, to je pět vteřin, teď tři minuty do konce. Nevím. Alespoň jeden takový zápas dohrát musíme.

Jak jste zvolil provedení penalty, teď to nebylo s přískokem.
Čekal jsem, že gólman bude připravený na skok, tak jsem zvolil tuto variantu. Proměnil jsem, takže jsem udělal dobře.

Mysleli jste na to, že v případě výhry se dotáhnete bodově na Spartu? Byla to také nějaká motivace?
Vyloženě, že by to bylo o Spartě, to ne. Ale cítíme, že jsme v tabulce vysoko, ale chtěli jsme vyhrát, abychom se posunuli ještě výš. Ale bohužel se nám to nepovedlo, jako s Pardubicemi.

Nemůžou se dvě takto zbytečné ztráty negativně na týmu projevit?
Ztratili jsme dva zápasy, což je samozřejmě špatné. Ale aby nás to nějak poznamenalo, k tomu není důvod. Ty dvě remízy nás štvou neskutečně, ale nemyslím si, že by nás to mělo nějak rozhodit, abychom se balí další zápasů. To nepřichází v úvahu.

Další články