Zde může být vaše reklama.

Rozhodly přesilovky Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

foto: Petr Pelíšek

28. 12. 2021 - 22:12

Letošní poslední venkovní utkání se hokejistům HC Olomouc nepovedlo. Ve Vítkovicích to sice bylo po první třetině nerozhodně jedna k jedné, ale v dalších dvou periodách pak byl vždy o gól lepší domácí celek.

Mora měla dobrý vstup do zápasu, když ji ve 3. minutě poslal do vedení Kunc. V 11. minutě bylo srovnáno, když domácí využili přesilovou hru. Na začátku druhé třetiny si hosté vzali vedení, zpět, v přesilovce pět na tři se trefil Nahodil. Ale vedení zase dlouho Hanákům nevydrželo. Ve 35. minutě už zase vedly Vítkovice. V páté minutě poslední dvacetiminutovky srovnal Kusko. Mora sahala po bodovém zisku, ale přišla o něj v poslední pětiminutovce duelu. To inkasovala dvě branky a bylo rozhodnuto.

„Dobře jsme začali, ale ve druhé třetině už byly Vítkovice lepší. Dostali jsme moc gólů v oslabení. Byly tam fauly, které si nemůžeme dovolit dělat, k tomu i špatné střídání a trest za nesportovní chování. To rozhodlo o zápase. Dívali jsme se na video a před rozhodujícím gólem jsme opravdu hráli v šesti. Musíme se z toho poučit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Vítkovice Ridera– HC Olomouc 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. L. Krenželok (Bukarts, Solovjov), 26. Bukarts (Lakatoš, Solovjov), 35. Solovjov (Bukarts), 55. Bukarts (Lakatoš, Marosz), 58. Lakatoš (Solovjov) – 3. Kunc (Černý, Nahodil), 21. Nahodil (Krejčí, Kolouch), 45. Kusko (Káňa, Škůrek). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:1. Diváci: 1000.

HC Vítkovice: Stezka – Solovjov, Polák, Galvinš, Plášil, Koch, Kovář, Gewiese – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Dej, Marosz, Bukarts – Kalus, Flick, Fridrich – Bernovský, Chlán, Krejsa. Trenéři Holaň, Philipp a Šimíček.
HC Olomouc: Lukáš – Groch, Černý, Švrček, Rutar, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Strapáč, Kolouch, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc – Navrátil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články