Zde může být vaše reklama.

Prezident OHSL Roj: Momentálně máme větší hráčskou základnu, než okresní přebor pod hlavičkou ČSLH

Prezident OHSL Roj: Momentálně máme větší hráčskou základnu, než okresní přebor pod hlavičkou ČSLH

26. 03. 2019 - 00:00

Tři sezóny má za sebou Okresní hokejové superliga amatérů (OHSL). Z původních čtyřech týmů se ve svém třetím pokračování rozrostla už na osm, příští rok ji bude hrát týmů deset. "Mým reálným snem je navýšit ligu na 14 týmů, což je takový počet, který bychom byli schopni organizačně zvládnout," říká.

Je liga po třech letech existence podle vašich představ, taková, jakou jste si ji vymyslel?

Ano. Takto jsem si vývoj představoval. Chtěl jsem zvýšit kvalitu, ale zároveň ligu udržet na amatérské úrovni. Mám z tohoto projektu velkou radost. Máme ještě společně s Radkem Blahou spoustu nápadů jak ligu ještě více zatraktivnit, Takže se v budoucnu můžeme všichni těšit na zajímavější formát soutěže po vzoru NHL a KHL.

Uvažujete o navýšení počtu týmů pro další roky?

Ano určitě uvažuji. Momentálně jsme zahájili jednání až z pěti týmy, takže pokud všechno dobře dopadne, hrálo by se od sezony 2019/20 s deseti týmy. Mým reálným snem je navýšit ligu na 14 týmů, což je takový počet, který by jsme byli schopni organizačně zvládnout.

Co  Vám dělá při organizaci ligy amatérů největší radost?

To, že ligu momentálně hraje 8 týmů, kterým bych chtěl určitě moc poděkovat za příkladnou reprezentaci a propagaci OHSL. Je to až k neuvěření, ale momentálně máme větší hráčskou základnu (280 hráčů) než okresní přebor, který se hraje pod hlavičkou ČSLH. Je vidět, že o ligu je zájem. Nový vítr a nadšení samozřejmě vnesli do ligy také oba nováčci Wild Cats a HC Old Boys, kteří doplnili stávající týmy HC Stars, HC Kohóti, HC 61 Olomouc, HC Oriflame, HC Šedivci a Ducks.Velkou radost mám i z našich web stránek www.ohsl.cz  ,o které se příkladně stará Radek Blaha. Protože žádná jiná amatérská hokejová liga snad nemá momentálně vizuálně lepší stránky.  Samozřejmě si velmi vážím i našeho hlavního mediálního partnera ,,Hanáckého Večerníku,, který nám v propagaci OHSL velmi pomáhá.

Vlastimil Blaťák

Další články