Fashion Glam Olomouc

V 1. slovenské lize Chtěl jsem změnu, říká brankář Jakub Trefil

Chtěl jsem změnu, říká brankář Jakub Trefil

foto: Petr Pelíšek

09. 07. 2024 - 20:57

Brankář Jakub Trefil (2001) odchytal za poslední dvě sezony celkem jedenatřicet zápasů. Devatenáct v první a dvanáct ve druhé lize. Naposledy ale nastoupil loni v říjnu, pak ho na dlouho vyřadilo zranění. Další utkání má před sebou na Slovensku, v nové sezoně bude hostovat v Komárně, tedy klubu, který je nováčkem první ligy.

Na Slovensku už jednou působil, to když se po konci v béčku dával do formy v druholigovém Rohožníku. Tam se mu dařilo natolik, že z toho bylo místo v prvoligovém kádru. Nyní jde na hostování po delší pauze. Ale už je fit. „Ano, zdraví je v pořádku. Bylo to nepříjemné. Ta pauza byla delší a nemohl jsem mít žádnou zátěž. Musel jsem jen čekat,“ řekl Jakub Trefil.

Jeho odchod na hostování je, dá se říct, logickým krokem. V Sigmě jsou zkušení Macík a Digaňa, ale v minulé sezóně se mladí Stoppen a Koutný chytili šance. A sice mají na Andrově stadionu dvě profi soutěže, ovšem i tak bylo pět gólmanů. Pokud budou všichni zdraví, vychází tedy, že jeden je do licha a nebude ani na lavce. A Trefil nyní potřebuje hlavně chytat. „Měl jsem delší zranění, moc jsem toho minulou sezónu neodehrál. Jsem ve věku, kdy potřebuji co nejvíce chytat a chtěl jsem určitou změnu,“ vysvětlil Trefil.

Naposledy v sezoně 2021/2022 ho nastartovalo zmíněné angažmá v Rohožníku, což byla druhá slovenská liga. A pro českého fanouška naprostá neznáma. Komárno je teď něco podobného, i když to je první liga. Jakub už ale ví, co od slovenského angažmá čekat. „Ano, vím, do čeho jdu a těším se na to,“ uvedl.

A jak se vůbec seběhlo Komárno? Byla i nějaká jiná varianta? „Byly i jiné varianty. Vybrali jsme tu, o které si myslíme, že bude pro můj rozvoj ta nejlepší. Volal mi trenér brankářů Ján Novota, který je zároveň trenérem brankářů A-týmu u slovenského národního týmu. Pak už to bylo rychlé,“ řekl Trefil, který bude v Komárně hostovat v sezóně 2024/2025.

Další články