Fashion Glam Olomouc

Začíná zářit Doufám, že budeme ve finále, říká Kuxová

Doufám, že budeme ve finále, říká Kuxová

foto: Petr Pelíšek

07. 05. 2021 - 10:30

Již mnoho desetiletí patří DHK Zora Olomouc ke klubům, které mají vynikající mládežnickou základnu. A také do interligového týmu z ní proudí spousta kvalitních hráček. Jednou z nich je Natálie Kuxová (2003). S házenou začínala v Litovli, letos už, ještě starší dorostenka, nastupuje za Hanačky v nejvyšší soutěži, naposledy proti Mostu se blýskla pěti brankami, jednu z nich dala na závěr první půle, už po čase, vychytralým lobem. „Myslím si, že to spíše bylo o štěstí. Nevidím v tom nic tak velkého,“ řekla Kuxová.

Jaké bylo utkání proti Mostu? Je to tým, který je v soutěži jedinečný, tak rychlou házenou asi nikdo další z interligy nehraje.
To je pravda. Byla to pro mě zase nová zkušenost. Myslím si, a doufám, že takových dalších ještě bude dost. Věřím, že toho využiju, jako proti Mostu.

Začátek zápasu Zoře moc nevyšel, tam už si nejspíš hosté vybudovali rozhodující náskok.
Myslím, že jsme hrály dobře, ale prostě tam nepadaly góly. Všechno jsme rvaly dolů, měly jsme to dávat nahoru. A bohužel … Ve finále je porazíme (směje se).

Je obtížné prosadit se proti rychlé házené, kterou Most předvádí?
Ano, hrají rychle. Nejsme na to zase tak zvyklé, ale myslím, že jsme na ně měly.

Vám se utkání povedlo, dala jste pět branek. Takže jste recept na mosteckou brankářku našla?
Našla, ale myslím si, že to spíše bylo o štěstí. Nevidím v tom nic tak velkého.

Co ten gól po čase? Takový překvapivý lob.
To mi přišlo jako taková haluz, dejme tomu (směje se). Nevím, bylo štěstí.

Nyní Zoru čeká play-off. Co bude nutné změnit, aby to bylo lepší a úspěšnější, než poslední zápas základní části s Mostem?
Určitě proměňování šancí. Budeme chtít změnit střelbu a doufám, že se nám to povede a budeme ve finále, že to vyhrajeme.

Další články