Zde může být vaše reklama.

Předvedl dobrý výkon Bohužel se nám zatím nedaří, řekl Jan Lukáš

Bohužel se nám zatím nedaří, řekl Jan Lukáš

foto: hc-olomouc.cz

03. 12. 2020 - 20:51

V utkání proti Karlovým Varům předvedl Jan Lukáš v bráně HC Olomouc několik výtečných zákroků. Ovšem pomohlo to pouze k tomu, že Mora prohrála mírně, bodový zisk z toho nebyl. A to samozřejmě Lukáše i jeho spoluhráče štve. „Body pravidelně pořád nesbíráme. Kdybychom dělali po bodíku, dvou, tak by to bylo příjemné. Bohužel se nám to nedaří, určitě by nám nějaká dvě tři vítězství za sebou pomohla. Jenže zatím se nám to ještě nepovedlo,“ řekl Jan Lukáš.

Jaké bylo utkání proti Karlovým Varům? Chvílemi jste si i docela zachytal.
Zase jsme prohráli … Což nás samozřejmě mrzí, navíc si myslím, že Vary, i když hrály dobře, tak byly hratelné. Měli jsme tam ve druhé třetině nějaké šance, ty jsme měli proměnit. Zápas by se mohl vyvíjet jinak. Ale dali jsme je jednu branku a jsme zase bez bodů.

Druhý inkasovaný gól, byl trošku nešťastný, překvapil vás ten příklep od mantinelu?
Ano. Zaclonil mi tam vlastní spoluhráč, úplně jsem to neviděl, puk jsem zahlédl na poslední chvíli. Rána to byla, jak se říká, jako kráva. A trefil to dobře.

Nezdálo se vám, že jste s přibývajícím časem trošku fyzicky za soupeřem zaostávali?
Těžko říct. Vary dobře napadaly, navíc je to bruslařské mužstvo, oni takto hrají. Možná nás v něčem ubruslili a trošku nám pak chyběly síly.

Předtím v neděli dali vaši spoluhráči v poli více než jednu branku, tentokrát doma proti Varům to bylo takové to utkání, ve kterém si brankář nesmí dovolit chybovat. Jak se chytá v takové situaci?
Je to samozřejmě těžší. Máte to samozřejmě pořád v hlavě a do poslední chvíle v to pořád věříte, i když tam není taková uvolněnost. Ale přece jen, když dáme tři góly, tak se pak i lépe hraje klukům v poli.  Ve druhé třetině jsme to trošku mohli překlopit na naši stranu, což se nepovedlo. A to nás stálo body.

Vy jste měl v první třetině hned několik výtečných zákroků. Věřil jste, že by to mohl být zápas, kdy se chytíte?
Je to tak. Pořád jsem doufal. Ale na jeden vstřelený gól se to většinou nedá. Nelze takhle dál hrát.

Navíc pořád se nedaří nastartovat nějakou sérii, která by přinesla zvrat a zlom. Zabodovat ve více zápasech v řadě. To také není zrovna ideální pro sebevědomí týmu?
Sezóna je ještě dlouhá. Ale my body pravidelně pořád nesbíráme. Kdybychom dělali po bodíku, dvou, tak by to bylo příjemné. Bohužel se nám to nedaří, určitě by nám nějaká dvě tři vítězství za sebou pomohla. Jenže zatím se nám to ještě nepovedlo.

Další články