Na olympiádu do Paříže jedou i sportovci z olomoucké univerzity
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
22. 04. 2019 - 12:29
Tak jako si s Vánocemi spojujeme bramborový salát a kapra, i Velikonoce mají své vlastní jídlo, které se v rodinách k obědu jí. Jde o Velikonoční kopřivovou nádivku!
K její přípravě potřebujeme sůl, misku kopřiv, čtyři kusy vajec natvrdo, další čtyři vejce syrová, čtyři až pět rohlíků, mletý černý pepř, sklenku mléka, sto gramů anglické slaniny a tři sta gramů uzeného vepřového masa.
A teď už na přípravu! Kopřivy očistíme, natrháme a spaříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Maso nakrájíme na kostičky, slaninu na tenké plátky a vejce také na plátky.
Do rohlíků přidáme maso, kopřivy a podle chuti směs osolíme a opepříme. Zalijeme 4 rozkvedlanými vejci a promícháme. Chlebíčkovou formu vyloženou pečicím papírem pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Naplníme ji polovinou nádivky, poklademe kolečky vajec a zakryjeme zbylou nádivkou.
Kopřivovou velikonoční nádivku vložíme do trouby a pečeme ji zvolna asi 45 minut.
Upečenou kopřivovou nádivku podáváme s přílohou podle chuti. A jeden malý tip na závěr. Je dobrá teplá i studená.
-lub-
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
Olomouc – O čtyři samce a čtyři samice se rozrostlo v minulých dnech stádo sobů polárních v…
Loštice – Oblíbené olomoucké tvarůžky, jedinečný aromatický sýr populární doma i ve světě, jsou na…
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…