
Olomoucká růžová zahrada patří ke světové špičce
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
foto: Vlastimil Blaťák
17. 07. 2019 - 06:00
Motorest Podkova na dálnici z Brna do Olomouce je kuchyní vyhlášen, a to stálo za gulášový test. S ohledem na očekávání ale žádná sláva.
Vypadalo to docela dobře, obsluha byla profesionální jako na Jadranu, ale guláč úplně stoprocentní nebyl. Spíš takový kyselý, divný, nic extra. Zkrátka si myslíme, že jsou některé restaurace líné dělat poctivý vývar z kostí, a radši to zalijou polívkou, vesměs zeleninovým vývarem, podle toho, co se ten den vařilo, a pak už to zkrátka nespraví ani kvanta sladké papriky. Snaha byla, výsledek se nedostavil.
Motorest přitom předchází skvělá pověst a není zádný důvod pochybovat o tom, že většina kuchyně je úžasná. Nás lákalo všechno, co se objevovalo na talířích ostatních hostů, už od pohledu, už od vůně. Jenže gulášek je zkrátka specifická disciplína, a ne každý si s ním ví rady - jakkoli to na první pohled vypadá jednoduše. Výsledek hopdnocení? Neříkáme, abyste tam nechodili. Říkáme - berte to trochu s rezervou. Mohlo to být i horší.
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…
Květinová výstava a současně rodinný festival v olomouckém rozáriu přichází letos s podtitulem „100…
Vzájemné trávení volného času zaměstnanců místních firem a klientů vybraných je hlavním posláním…
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…