
Olomoucká růžová zahrada patří ke světové špičce
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
07. 06. 2019 - 06:00
Před nějakými pěti lety byly v módě pro vysokou gastronomii hranaté talíře. Kdo mě kulatý, jako by nebyl. Pak jsem byl upozorněn na to, že tento trend už je pryč, a nyní je v módě servírovat jídlo do výšky. Smál jsem se, že chci do výšky guláš. Myslel jsem si, že je to dobrý vtip. Jenže v Moravské restauraci to dokázali.
Pravda je taková, že očekávání bylo ve stylu „a teď si dáme předraženou namašlenou bídu pro bohaté turisty“. Bylo to jinak. Kromě toho, že je guláš na výšku, je skutečně dobrý. Mimo pořadí denních menu jsme očekávali 40 minut čekání a potom v mikrovlnce ohřátou hrůzu, ale ono ne! - je to doopravdy vynikající. Masa je hodně, je perfektní a velice dobré, omáčka přímo skvostná. Trochu kulhají ty knedlíky, na nichž je efekt ohřátí poněkud patrný, ale to už nezkazí jinak vynikající dojem z celku, který nás doopravdy potěšil. Takhle dobrý guláš jsme už v recenzi dlouho neměli, a vřele doporučujeme, abyste těch tří stovek vlastně ani nelitovali.
Olomouc – Možná kolem něj každý den jezdíte po třídě 17. listopadu, ale ještě jste se nikdy nebyli…
Město Šternberk se opět chystá přivítat motoristickou elitu z celé Evropy. Legendární závod do…
Květinová výstava a současně rodinný festival v olomouckém rozáriu přichází letos s podtitulem „100…
Vzájemné trávení volného času zaměstnanců místních firem a klientů vybraných je hlavním posláním…
Velká Bystřice - Rok 2025 je pro Velkou Bystřici mimořádný – město slaví 750 let od první písemné…
Olomouc – Kultovní prostor Olodvorek, který od roku 2020 oživil olomoucké Dolní náměstí, končí.…