Svoboda stojí i za osobní oběť, věřil hrdina z Olomouce
Sedmadvacetiletý Olomoučan Jiří Kotrla věřil ve smysl obrany proti agresorovi a ve význam svobody.…
foto: Martin Složil
30. 11. 2019 - 12:00
Úrodnou Hanou proslavily nejen lidové zvyky a bohaté kroje, ale také některé gastronomické speciality. Tou nejznámější jsou určitě tvarůžky, lehký sýr z odtučněného mléka. Hanácká kuchyně toho ale nabízí daleko víc. V historie se v této oblasti jedlo prosté a jednoduché jídlo, maso si naši předci dopřávali hlavně při velkých událostech. Základ hanáckého jídelníčku tak tvořily kaše, polévky a především lahodné omáčky, ze sladkých jídel pak nejrůznější buchty a koláče.
Sedmadvacetiletý Olomoučan Jiří Kotrla věřil ve smysl obrany proti agresorovi a ve význam svobody.…
Outletová prodejna Lidl v olomouckém retail parku Park&Shop na Kafkově ulici ukončí provoz k 31…
V roce 1925 je film ještě němý a vznikají takové klenoty němé éry kinematografie jako Chaplinovo…
Listopad přináší Olomoučanům dobré zprávy. Dočkají se opětovného otevření populární Tvarůžkové…
Na knižním trhu se na přelomu října a listopadu objevila rozměry nevelká, avšak obsahem i posláním…
Významné osobnosti už tradičně oceňuje při příležitosti výročí vzniku republiky prezident. Petr…