Fashion Glam Olomouc

Mrskley RockFest přivítá Muchu, Abraxas, Reflexy a star z ciziny

Mrskley RockFest přivítá Muchu, Abraxas, Reflexy a star z ciziny

foto: archiv redakce

09. 07. 2024 - 17:26

Třetí ročník festivalu Mrskley RockFest se uskuteční již v sobotu 13. července od 14:00 hodin ve Sportovním areálu v obci Mrsklesy u Olomouce. Nabídne celkem 6 kapel všech možných hudebních žánrů spojených s rockem. Máte tak poslední možnost zakoupit zlevněné vstupenky v předprodeji v síti TicketLIVE.

Mrskley RockFest se již během svého druhého ročníku zařadil na seznam očekávaných hudebních akcí v regionu a i letos nabídne pestrý hudební program spojený s rockovou muzikou. Brány areálu se 13. července otevřou již ve 13 hodin. Program ve 14.00 hodin odstartuje přerovská kapela Osud Rockband, která se stala vítězem soutěže, během které pořadatelé hledali nové lokální talenty. „Na kapele Osud Rockband nás zaujalo především to, že její frontmankou je žena. A navíc s úžasně zbarveným rockovým hlasem. Pro náš festival nebylo mezi odbornou porotou o vítězi žádných pochyb,“ přiznává produkční a tiskový mluvčí festivalu Milan Papežík.

Dalším překvapením festivalu bude olomoucká kapela Ema White, jejíž popularita v regionu stále roste. Kapela si připraví hodinový set těch největších hitů zlatých devadesátek v rockovo-metalovém hávu. Jsou objeviteli nového hudebního stylu discore, což je pomyslná transformace diskotékových hitů do tvrdší hudby. Návštěvníci si tak hned odpoledne mohou zatančit na písně kapel 2 Unlimited, Snap!, Scooter, La Bouche nebo třeba na titulní píseň ze seriálu Pobřežní hlídka.

Pak už přijde řada na známé hvězdy české hudební scény. Od 18.00 vystoupí kapela Abraxas pod vedením Slávka Jandy s legendárními hity Obyčejnej svět nebo Karel drogy nebere. A všechny přítomné svými peprnými texty rozesměje a pozitivně naladí brněnská královna pseudo-punku Nikola Mucha s kapelou.

Od 22 hodin budou návštěvníci svědky metalové nálože světových rozměrů. Na festival Mrskley RockFest totiž historicky poprvé zavítá zahraniční hvězda, kapela Heedless Elegance z Maďarska, která za poslední roky sklízí ty nejlepší recenze od hudebních kritiků po celé Evropě. „Jsme opravdu hrdí, že se nám povedlo domluvit vystoupení tak skvělé zahraniční kapely. Evropské festivaly začali Heedless Elegance atakovat teprve v posledních dvou letech, ale v Maďarsku jsou již velkou hvězdou. S kluky je perfektní domluva, a tak jsme se ihned domluvili i na agenturním zastoupení. Chtěli bychom tento nevšední hudební zážitek nabídnout více českým pořadatelům na jejich plánované akce,“ dodává za agenturu M.P. Production Milan Papežík. Kapela mimo své našlapané hudby slibuje také mimořádnou světelnou show.

Vystoupením maďarské hvězdy však festival zdaleka nekončí. Publikum se může krátce před půlnocí těšit na legendární kapelu Reflexy a jejich nestárnoucí hity jako Všichni půjdem do ráje, Neříkej, Proud mezi námi, Ty jsi divoká nebo Sluneční. Kapela hraje od května v nové sestavě a dostává se jí stále velkých ovací napříč generacemi.

Vstupenky jsou k mání na Obecním úřadě obce Mrsklesy, v Informačním centru Velká Bystřice a v síti TicketLIVE za 350 Kč. Na místě budou dostupné za cenu 420 Kč. Děti do 12 let mají vstupné zdarma a je pro ně přichystána dětská zóna včetně skákacího hradu.

Další články